Bejegyzés 2

2014.04.07. 22:26

Elkészítés:

A tésztához a porcukrot keverjük alaposan össze a vaníliás cukorral, a tojással, a sóval, az olvasztott vajjal és a langyos tejjel, majd öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe. Kanalazzuk rá a lisztet, majd morzsoljuk rá az élesztőt. Indítsuk el a dagasztó programot, és dagasszuk meg a tésztát (én egymás után kétszer indítottam el a dagasztó programot, hogy szép, sima tésztát kapjak). Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk a tésztát.

Amikor végzett a gép a dagasztással, tegyük át a tésztát egy kilisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen kb. 1 óra alatt kelesszük a duplájára. 


A túrót tegyük egy tálba, majd villával törjük össze. Ezután adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját, majd keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a búzadarát, a mazsolát, és szintén keverjük össze. A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük fel kemény habbá, apránként, keverjük a túrós masszához. Az elkészült tölteléket tegyük félre addig, míg a megkelt tésztát kinyújtjuk és felvágjuk.

A megkelt tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vastagra, majd vágjuk fel kb. 10x10-es négyzetekre. Mindegyik közepére tegyünk 1-1 kanál túrós tölteléket, és a tészta négy sarkát összefogva, majd megcsavarva formázzuk meg a batyukat.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemfeltetlenulezert.blog.hu/api/trackback/id/tr75981435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása